Getuige ontvoering Hoorn: ”Het was in ieder geval niet Hakan”

HOORN/AMSTERDAM – Het horen van twee getuigen in de strafzaak tegen de 39-jarige Hakan M. uit Hoorn heeft vooral veel nieuwe vragen opgeroepen. M. moest bij het Hof in Amsterdam in hoger beroep voorkomen vanwege de ontvoering van een jongen uit Hoorn op 16 oktober 2016. Hij werd korte tijd in een auto vastgehouden, bedreigd met een vuurwapen en geslagen. Het slachtoffer zou namelijk de auto van M. hebben gestolen. Maar de twee getuigen hadden een andere lezing van het voorval.

Volgens de eerste van de twee mannen uit Hoorn zaten ze in een auto op een parkeerplaats, toen er twee grote mannen naar hen toe kwamen. ,,Ze waren allebei groot en kaal. Een van hen had een muts op en eentje had een litteken van zijn oog tot zijn mond. Ze hadden allebei donkere kleding aan. Ik weet precies wie het waren, het zijn types uit het Oostblok. Het was in ieder geval niet Hakan.” zo beschreef hij de ontvoerders. Volgens de andere getuigen waren de mannen Noord-Afrikaans en erg intimiderend, maar hij wist het niet meer zeker omdat hij stoned was tijdens het voorval. Beide mannen verklaarden dat de ontvoering te maken had met wiet die zou zijn verduisterd en niet met een gestolen auto.

Hakan M. werd in eerste aanleg door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf waarvan de helft voorwaardelijk. Hij heeft zich tot nu toe beroepen op zijn zwijgrecht. De zaak is door het Hof voor onbepaalde tijd aangehouden. Als de zaak opnieuw op zitting komt, zal ook het slachtoffer opnieuw als getuige moeten worden gehoord omdat de getuigenverklaringen nieuwe vragen hebben opgeroepen bij het Hof.

Loading