Flessentrekker uit Uden krijgt beroepsverbod

Dit bericht is 77 keer gelezen

De 28-jarige Niels L. uit Uden is veroordeeld voor onder andere meerdere verduisteringen, flessentrekkerij en faillissementsfraude in de agrarische sector. De rechtbank spreekt van een patroon van frauduleus handelen en legt hem een celstraf op van 16 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar en bijzondere voorwaarden. L, mag 5 jaar lang geen bestuurder van een rechtspersoon zijn en ook niet werken in de mestsector. Hij moet ruim 18.000 euro betalen aan de benadeelden.

Verduisteren en flessentrekken

Niels L. werkte in de agrarische sector en had meerdere vennootschappen waaronder een mesthandel en een transportbedrijf. Hij betaalde veelvuldig niet (volledig) voor gehuurd, geleased of gekocht materieel zoals opleggers, trailers, een vrachtwagen en onderdelen. Ook overtrad L. de wet door zijn failliete mesthandel achter te laten zonder administratie. Het bedrijf had een totale schuld van ruim 800.000 euro. L. liet daarnaast zijn vrachtwagens op in België gekochte rode diesel rijden. Hiervoor betaalde hij geen accijns en benadeelde zo de Staat voor aanzienlijke bedragen.

Vrijspraken

Voor enkele gevallen van oplichting en het gebruik maken van vervalste mestbonnen is Niels L. vrijgesproken. Ook is hij niet veroordeeld voor de vermeende afpersing dan wel bedreiging van de dochter en vrouw van één van zijn chauffeurs. Hij zou de vrouw gedwongen hebben om BV’s op haar naam te zetten onder bedreiging van haar dochter door een pistool op haar voorhoofd te zetten. De rechtbank oordeelt dat deze beschuldiging niet wordt ondersteund door objectief en overtuigend steunbewijs.

Tot op heden heeft de Udenaar de vele schadebedragen van de slachtoffers niet betaald.

Reageer op dit nieuwbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: