FIOD neemt beslag op woning van frauderende financieel medewerkster Groningen

GRONINGEN – Naar aanleiding van meldingen door de FIU, de instantie die ongebruikelijke transacties doorgeeft aan o.a. de FIOD en justitie, is de FIOD een onderzoek gestart naar de 54-jarige medewerkster van een evenementenlocatie in Groningen. 

De FIOD zegt in een reactie dat de vrouw 300.000 euro van de rekening van haar werkgever naar haar privé-rekening heeft overgemaakt. De fraude kwam aan het licht doordat de vrouw onder werktijd contante stortingen op haar privé-rekening deed.

De 54-jarige vrouw is al op 21 januari aangehouden en verhoord, de vrouw was werkzaam op de financiële afdeling van het bedrijf en had toegang tot de kasgelden. De vrouw kon tijdens het verhoor niet verklaren waarom er zoveel geld op haar rekening stond, zeker omdat haar salaris in verhouding niet toereikend genoeg was. De FIOD vermoed dat het geld is gebruikt om te gokken.

De werkgever heeft hierop direct de vrouw ontslagen en aangifte gedaan bij de politie wegens verduistering. De FIOD heeft ondertussen beslag gelegd op het huis van de vrouw.

Loading