Share

Enkhuizer vrij na verwarring over psychologisch onderzoek

ENKHUIZEN – De 31-jarige Abdellatif S. uit Enkhuizen, die wordt beschuldigd van mishandeling van meerdere personen en vernielingen in een café in Enkhuizen, komt vandaag op vrije voeten. De politierechter in Alkmaar besloot zijn strafzaak gisteren niet te behandelen, omdat er ondanks afspraken geen psychologisch onderzoek is gedaan naar de man.

Tijdens een eerdere zitting in april dit jaar werd afgesproken dat er een onderzoek zou komen naar de psychische situatie van de Enkhuizer. Volgens zijn advocaat, Barbara de Groot, is daar grote behoefte aan. S. heeft eerder een lange straf uitgezeten en volgens De Groot moet nu worden uitgezocht wat haar cliënt verder met zijn leven moet.

De raadsvrouw was ook boos dat Justitie op het allerlaatste moment een vordering heeft gedaan om de eerdere invrijheidstelling van S. voor een jaar te herroepen. Dat zou betekenen dat nog voor een jaar de cel in moet.

De officier van justitie verzette zich tegen aanhouding van de zaak. Volgens haar is het aan de Enkhuizer te wijten dat het onderzoek er niet is gekomen. Daarom moesten de zaken gewoon worden behandeld, zo meende de officier.

Het voorarrest van de Enkhuizer werd in maart geschorst. Eén van de voorwaarden was dat hij geen druppel alcohol mocht drinken. In de maanden mei en juni werd S. echter tweemaal dronken achter het stuur aangetroffen. Daarom werd hij weer achter de tralies gezet.

De politierechter vond dat het noodzakelijk is dat er een psychisch onderzoek over de Enkhuizer wordt uitgebracht. Hij hield de strafzaak daarom voor onbepaalde tijd aan en besloot daarnaast dat de man in vrijheid wordt gesteld. S. gaf aan dat hij zich vanaf nu aan alle voorwaarden gaat houden en dat hij zal meewerken aan alle onderzoeken.

Heeft u dit ook al gelezen?