Share

Enkhuizer verdachte medicijnhandel ontkent verkoop Grootebroek

ENKHUIZEN – De 51-jarige Arnoud L. uit Enkhuizen blijft ontkennen dat hij in medicijnen heeft gehandeld. Het openbaar ministerie verdenkt hem daarvan en van het illegale bezit. Hij had geen vergunning om de pillen te verkopen. L. zegt wel dat hij de medicijnen in zijn bezit heeft gehad. De officier van justitie eiste donderdag bij de rechtbank in Alkmaar een jaar gevangenisstraf.

Er hing een man nog een voorwaardelijke celstraf van een jaar boven het hoofd toen  hij opnieuw in de fout zou zijn gegaan. De officier wil dat hij de helft van dat jaar gaat uitzitten. Het andere halve jaar blijft dan onder voorwaarden boven zijn hoofd hangen. Die voorwaarden zijn afkicken in een kliniek en urinecontroles ondergaan.

De verdachte zou de opiaten, zoals Oxycodon, methadon en amfetamine, hebben verkocht in Grootebroek en omgeving. Klanten zeiden dat, maar de Enkhuizer blijft ontkennen. Volgens hem ging het om medicijnen die hij al eerder in zijn bezit had toen hij de vorige keer werd aangehouden in september 2018. Hij zou die hebben opgeslagen in het schuurtje van een kennis. Die wilde daar graag vanaf, waardoor de verdachte ze onderbracht in storage in Grootebroek. Een getuige zei dat hij speed had gekocht bij L. Ook andere getuigen wezen naar de man als verkoper van drugs, maar volgens de verdachte zijn dat leugens. De handelswaarde van de pillen liep in de tienduizenden euro’s.

De verdachte verstopte zich achter een bed van een buurvrouw, toen de politie hem kwam aanhouden. De politie was naar hem op zoek, omdat hij tegen de afspraken in niet op een bepaalde plek verbleef nadat hij vrijkwam uit de gevangenis.

De man zei dat hij hoopt op hulp om van zijn heroïneverslaving af te komen. Hij is daar al sinds zijn puberteit aan verslaafd, nadat hij een traumatische ervaring meemaakte. ,,Ik ben nu echt gemotiveerd. Ik ben het helemaal zat.”  De man is al eerder veroordeeld voor dezelfde feiten en kreeg toen celstraf. Bij de laatste veroordeling hing hem een jaar gevangenisstraf boven zijn hoofd.

,,Ik wil er alles aan doen om van dit leven af te komen”, zei de verdachte. ,,Ik heb helemaal genoeg van dit leven, van mijn contacten met justitie. Het is gezeik en ellende.”

Zijn advocaat Hugo ter Brake vond dat de handel in medicijnen niet is te bewijzen, alleen  het bezit ervan.

De rechtbank doet 24 oktober uitspraak.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?