Share

Enkhuizer ontkent steken van plaatsgenoot

ENKHUIZEN – Een 32-jarige man uit Enkhuizen ontkent dat hij 20 september een plaatsgenoot met een mes heeft gestoken. Volgens hem heeft hij wel ruzie gehad, maar is er van steken geen sprake geweest.

Leendert J. zat maandag voor de rechtbank van Alkmaar op verdenking van poging tot doodslag. Het ging om een pro forma zitting, omdat een psychiater en een psycholoog nog bezig zijn met een onderzoek.

Raadsvrouw Marie Claire Pedrotti vroeg de rechtbank het vermeende slachtoffer nog eens als getuige te mogen horen, Volgens haar heeft de man pas een paar weken na het incident gemeld dat hij een steekwond in zijn borst had opgelopen. De rechters gingen akkoord met het verzoek.

De advocaat vroeg ook een politieagent aan de tand te mogen voelen, die het slachtoffer heeft verhoord. Delen van dat verhoor blijken uit het strafdossier te zijn verwijderd. Pedrotti wil graag weten waarom. De rechtbank wees haar verzoek echter af.

Leendert J. heeft wel toegegeven dat hij op dezelfde datum een andere man heeft geslagen. Dit slachtoffer heeft 500 euro schadevergoeding geclaimd.

De raadsvrouw vroeg haar cliënte vrij te laten in afwachting van zijn berechting. Volgens haar is er onvoldoende bewijs voor de poging tot doodslag en hoort de Enkhuizer bovendien niet in het strafrecht thuis. Leendert J. zou in een ggz-instelling veel beter tot zijn recht komen.

De rechtbank oordeelde niettemin dat de Enkhuizer in de cel moet blijven. Volgens de rechters ligt er helemaal geen gedegen onderzoek wat er met hem moet gebeuren en zo lang dat niet het geval is, is het verstandig hem achter de tralies te houden.

De strafzaak tegen J. wordt op 13 maart inhoudelijk behandeld.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?