Enkhuizer Michael T. (32) moet opnieuw worden onderzocht naar zijn gedragstoestand

ALKMAAR – Michael T., die onder meer wordt verdachte van een poging tot zware mishandeling en het stelen van de autosleutels van zijn moeder, er zou toen ook een mes in het spel zijn geweest, moet opnieuw de mallemolen van gedragsonderzoeken in. Deze opdracht kreeg het Openbaar Ministerie van de rechter mee in de zaak tegen de man uit Enkhuizen. Opvallend is dat hij al door het Pieter Baan Centrum is onderzocht, TBS adviseerde met dwangverpleging.

Het OM verdenkt de man van diefstal met geweld van de autosleutels van zijn moeder. Hij zou haar bij haar arm hebben gepakt en een mes hebben getoond, waarna hij haar autosleutels en auto had afgepakt.

Daarnaast verdenkt justitie hem van een poging tot zware mishandeling van een man op dezelfde datum. Hij zou stekende bewegingen hebben gemaakt in de richting van dit slachtoffer. Ook zou hij meerdere auto’s hebben vernield. Deze drie feiten zouden op 9 april zijn gebeurd in Enkhuizen. Twee dagen eerder zou de verdachte iemand in Enkhuizen in zijn gezicht hebben gespuugd. Michael T. zei zelf over zijn actie dat hij paranoïde was door het gebruik van speed.

Loading