Eis wegens moordcomplot op Freddy Sloterwijk grotendeels gehandhaafd

AMSTERDAM – De advocaat-generaal heeft zich in zijn strafeis in het hoger beroep in de zaak tegen Agnes de V., Mario de K. en Jaap K. grotendeels aangesloten bij de uitspraak die de rechtbank in Alkmaar eerder heeft gedaan. Hij vroeg het Hof in Amsterdam om een celstraf van 11 jaar en 6 maanden op te leggen tegen Agnes de V. en Jaap K. voor de moord op Freddy Sloterwijk.

De advocaat-generaal zegt geen enkel berouw te kunnen bespeuren bij de verdachten. Hij eiste tegen medeverdachte Mario de K. een gevangenisstraf van 9 jaar en 9 maanden wegens zijn aandeel in de moord en het verstoppen van het lichaam van Sloterwijk. De K. werd in eerste aanleg alleen schuldig bevonden aan heet dumpen van het stoffelijk overschot van Sloterwijk en daarvoor tot 8 maanden cel veroordeeld, maar volgens de advocaat-generaal heeft hij ook op het laatste moment toch deelgenomen aan het geweld waarvan de man is overleden. Daarmee zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan het medeplegen van doodslag.

Agnes de V. was getrouwd met het slachtoffer, maar Sloterwijk zou na een hersenbloeding steeds agressiever zijn geworden. De vrouw zou het middelpunt zijn geweest van een ingewikkelde vierhoeksverhouding en daarom uiteindelijk Jaap K., die in een camper voor de deur woonde, om hulp hebben gevraagd. De V. en K. zouden eerst een tripje naar Den Helder hebben gemaakt om een poging te doen een ‘donker persoon te vinden die Freddy Sloterwijk voor 500 euro kon omleggen’. Toen dat niet lukte zouden De V. en K. zelf een plan hebben gesmeed om hem op 26 augustus 2015 naar een camping te lokken en daar om het leven te brengen. Hij werd later in een zak in het water gevonden en vertoonde sporen van grof geweld en verwurging.

Morgen komen de advocaten van de drie verdachten aan het woord. Het onderzoek sluit officieel aanstaande vrijdag en het Hof doet op 12 juli uitspraak over de moord op Freddy Sloterwijk.

Loading