Eis twee jaar cel tegen inwoner Schipluiden na wegrijden bij alcoholcontrole

DEN HAAG / SCHIPLUIDEN – Op 26 januari van dit jaar werd tijdens een alcoholcontrole in Delft ook de auto van de 53-jarige P. V. uit Schipluiden aangehouden en moest V. een blaastest doen. Maar P.V. dacht daar anders over en gaf volgas waardoor twee agenten door beiden een snoekduik te maken zich in veiligheid konden brengen. 

De politie zette direct de achtervolging in maar kon V. pas bij zijn huis in Schipluiden aanhouden. De alcoholcontrole vond plaats in de vroege ochtend van 26 januari op de Westlandseweg in Delft waar de politie een verkeersfuik had ingericht. Om de aanrijdende automobilisten alvast te waarschuwen stond er een politieauto met knipperende lichten voor de verkeersfuik.

Twee agenten in uniform deden de controle die tot op dat moment vlekkeloos verliep deden de controles. Toen V. kwam aanrijden gaven de agenten hem een stopteken weigerde V. te stoppen en gaf gas bij, daarbij een teken van ‘ga aan de kant’ makend naar 1 van de agenten die op de rijbaan stond, en reed daarbij ook recht op de agent af. De agent kon door een snoeksprong te maken voorkomen dat hij werd aangereden.

De andere agent gaf V. ook nog een stopteken maar ook deze werd door V. genegeerd en reed daarbij ook in volle vaart op de agent af, die zich door zich plat tegen een gecontroleerde auto te drukken in veiligheid kon brengen.

Toen V. bij zijn huis was aangehouden beweerde V. dat hij door het slechte zich helemaal geen agenten had gezien. Officier van justitie Ros vond dit verhaal zeer ongeloofwaardig en vroeg aan de al twee keer eerder voor het rijden onder invloed veroordeelde V. waarom hij dan wel handgebaren had gemaakt en waarom hij er dan vol gas vandoor ging. Tijdens het verhoor door de politie op het politiebureau erkende V. wel dat hij die avond 8 glazen bier zou hebben gedronken.

Officier van justitie Ros eiste daarom ook een celstraf van twee jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk niet alleen voor het rijden onder invloed maar ook voor dubbele poging doodslag op de beide agenten. Daarnaast moet het rijbewijs van de man voor de duur van twee jaar worden ingetrokken, deze straf moet ingaan nadat de man zijn celstraf heeft uitgezeten.

Uitspraak over twee weken.

Loading