Share

Eis 8 jaar cel en tbs voor misbruiken tieners

SCHIPHOL – Een 14-jarig meisje uit Hollands Kroon werd volgens het openbaar ministerie slachtoffer van Zaandammer B. van W. De 24-jarige verdachte staat deze week terecht voor verkrachtingen van en ontucht met kwetsbare tieners tussen de 13 en 16 jaar oud, waarmee hij contact legde via spelletjes en chatrooms op internet. Justitie eiste woensdag 8 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging tegen Van W., die een deel van de feiten heeft bekend.

De man liep tegen de lamp toen een 15-jarig meisje uit Zaandam naar politie stapte met het verhaal dat ze was verkracht door Van W. Die aangifte leidde tot een uitgebreid onderzoek, waarbij naar voren kwam dat de man slachtoffers zou hebben gemaakt in Noord-Holland, Gelderland, Friesland en Groningen.

Hij was na een scooterongeluk dag en nacht actief op internet met het spelen van spelletjes, die vooral door jonge tieners gespeeld worden. ,,Het is misselijk makend”, vond de officier van justitie.

De meisjes deden bij de politie allemaal hetzelfde verhaal. Van W. leerden ze kennen via internet, van hobby’s kwam het tot chatten over seks en het invullen van lijsten hierover.

De man schreef bijvoorbeeld dat hij terminale kanker had. Zijn laatste wens was een naaktfoto van een meisje. Als een slachtoffer hierop in ging, dan probeerde Van W. haar te chanteren met zo’n foto en ging het van kwaad tot erger. ,,Ik had aandacht nodig”, vertelde de man bij de rechtbank. ,,Het was me niet om de seks te doen, maar dat was wel een leuke bijkomstigheid.”

Dreigementen van een zekere Frankie, die Van W. zelf had verzonnen, leidde ertoe dat de meisjes steeds verder gingen in het toegeven aan de verdachte. Ze waren bang dat Frankie naaktfoto’s van hen zou verspreiden of tegen hun ouders zou zeggen wat er was gebeurd. Ze riepen de hulp in van de Zaandammer, die zich redder in de nood toonde en zelfs aanbood in de auto op zoek te gaan met het meisje naar de boze Frankie. Ook wendde hij voor dat hij zelfmoord ging plegen. Op die manier dwong hij tieners naaktfoto’s te sturen.

In zijn auto gingen de deuren dicht en werden meisjes gedwongen seks met de man te hebben, zei de officier. Daar maakte de Zaandammer opnamen van. De politie vond mappen met de namen van meer dan tien slachtoffers achter een nep rekenmachine verstopt.

De verdachte zit vast sinds oktober 2018. Volgens deskundigen is hij verminderd toerekeningsvatbaar en heeft hij een behandeling nodig, anders dreigt opnieuw gevaar. ,,Ik ben een klootzak geweest”, gaf de Zaandammer toe. ,,Ik heb alleen aan mezelf gedacht en niet aan anderen.” Dat is precies de stoornis die de psychiater ziet: dat hij zich niet kan inleven in andere mensen.

De man zou geen pedofiel zijn, maar het zou hem zijn gegaan om de aandacht. Slachtoffers zijn in therapie gegaan en vertelden woensdagmorgen vaak huilend hoe vreselijk ze nog steeds lijden onder het misbruik. Een moeder van een van de slachtoffers zei dat de Zaandammer geen idee had van wat hij had aangericht in levens van families.

Wanneer de rechtbank uitspraak doet in deze zaak staat nog niet vast.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?