Share

Eis 5 jaar celstraf voor dodelijk ongeval Anna Paulowna

ALKMAAR – Officier van justitie Suzan Heij heeft woensdag bij de rechtbank in Alkmaar vijf jaar celstraf geëist tegen de 20-jarige Siem B. uit Oudesluis. Volgens het openbaar ministerie was B. verantwoordelijk voor het ernstige ongeval op 1 september in Anna Paulowna, waarbij drie tieners om het leven kwamen. Het gaat om Colin van den Brink (16), Seph Lakeman (15) en Roy Boukes (16). Kaya, de toenmalige vriendin van B., raakte zwaargewond bij het ongeval.

De aanklager vindt dat B. roekeloos heeft gereden op de Sportlaan in Anna Paulowna en onder invloed was van alcohol en drugs. Hij haalde met hoge snelheid de Golf van vrienden van hem in, terwijl de bestuurder van deze auto net een fietser aan het inhalen was, stelde de officier. Bovendien zou B. op geen enkel moment hebben afgeremd. Ze gaat ervan uit dat B. zo’n 90 kilometer per uur heeft gereden.

De Peugeot van B. kwam eerst tegen een stoeprand en daarna tegen een verkeerspaal en een boom terecht. De inzittenden werden uit de wagen geslingerd. Drie van hen overleden kort na het ongeval aan hersenletsel.

Heeft u dit ook al gelezen?