Eis 3 jaar tegen Medemblikker Serdal.N voor overval en gijzeling Café Rumours

MEDEMBLIK/AMSTERDAM – De Advocaat-Generaal van het Hof in Amsterdam heeft een celstraf van 3 jaar geëist tegen de 24-jarige Serdal N. die door het Openbaar Ministerie er van wordt beschuldigd betrokken te zijn geweest bij de overval op Café Rumours in juli 2012.

N. wordt door het Openbaar Ministerie gezien als de persoon die een wapen tegen het hoofd van de dochter van de eigenaar zou hebben gezet om haar zo onder dwang de kluis te laten openen. Ook drie aanwezige klanten in Rumours werden door N. bedreigd.

Bij de eerste rechtzaak werd N. vrijgesproken door de rechtbank in Alkmaar, N. ontkende toen ook maar iets te maken te hebben met de overval en zei toen dat hij zelf slachtoffer was geworden van allerlei roddels en geruchten. De rechtbank in Alkmaar vond het bewijs van het Openbaar Ministerie toen niet voldoende om tot een veroordeling te komen en sprak N. vrij waarop het Openbaar Ministerie liet weten in beroep te gaan tegen deze uitspraak.

Dit hoger beroep was woensdagochtend in het Hof van Amsterdam waar de Advocaat-generaal wederom 3 jaar eiste tegen N. die door het Openbaar Ministerie als hoofddader van de overval op café Rumours en ook gijzeling ten laste werd gelegd.

Uitspraak over 2 weken

Loading