Share

Echtpaar uit Zwaag voor de rechter om moord/euthanasie op dochters.

ZWAAG – Donderdag 6 september staan de 59-jarige Linda H. en de 64-jarige Leonard den H. voor de rechter op beschuldiging van het opzettelijk helpen bij de euthanasie van hun dochters Thirza (in 2012) en Joëlle Tromp (29) in 2016.

Het stel werd begin dit jaar al aangehouden op verdenking van moord/ het opzettelijk toedienen van een dodelijk euthanasiemiddel. Naar de buitenwereld vertelde het stel dat Joëlle zelfmoord had gepleegd. Het is aan een ander persoon te danken dat alles naar buiten is gekomen, zij deed namens Thirza aangifte van seksueel misbruik.

De moeder van Thirza en Joëlle, Linda H. werkte in die tijd op de Jedidja Hoeve van de voor misbruik veroordeeld Aaldert van E.. Van E., lid van de Pinkstergemeente in Zwijndrecht, die besloot na het lezen van de boeken van de Amerikaanse evangelist Hal Lindsey zijn leven radicaal om te gooien en de Pinkstergemeente in Zwijndrecht te starten waaruit later dan Hoeve Jedidja (Door Gods Liefde) uit voort is gekomen.

Officier van Justitie Thomas Slieker: “Toen bij het onderzoek bleek dat in 2012 de oudere zus van Joëlle, Thirza, ook zelf moord had gepleegd heeft een cold case team deze zaak opnieuw bekeken en kwamen tot de conclussie dat het moord was en geen zelfmoord. Wij kijken ook naar 2 andere sterfgevallen waarvan werd gedacht dat het om zelfmoord ging.”

Het Openbaar Ministerie laat weten dat geen van de slachtoffers binnen de zorginstelling zelf zijn overleden.

Aaldert van A. wordt door het Openbaar Ministerie niet als verdachte aangemerkt in deze zaak, wel is van A. eerder al veroordeeld wegens misbruik van een werkneemster van de Hoeve.

Heeft u dit ook al gelezen?