Drugsgeld voor bezoek demente moeder Engeland

MIDWOUD/HOORN – De 57-jarige Martin B. uit Hoorn wilde met het geld dat hij verdiende aan een hennepkwekerij in Midwoud zijn demente moeder in Engeland bezoeken. Dat verklaarde B. tegen de politierechter in Alkmaar tijdens de behandeling van zijn strafzaak. B. zou tussen februari 2017 en oktober 2018 in zijn toenmalige woonhuis een plantage met 256 wietplanten hebben gehad. B. stelde zelf tijdens de behandeling van de zaak dat hij zijn huis ter beschikking had gesteld aan twee mannen die de plantage hadden ingericht, de planten verzorgden en de meters voor de stroom en het water hebben omgelegd. Dat heeft de man niet eerder verklaard. Hij zou in totaal slechts 15.000 euro hebben ontvangen voor het onderbrengen van de plantage aan het Kerklaantje.

Volgens de officier justitie kwam de verklaringen over de twee vermeende henneptelers nu te laat. Ze eiste een werkstraf van 120 uur waarvan een maand voorwaardelijk tegen de 57-jarige. Daarnaast eiste ze dat B. de opbrengst van twee oogsten ter waarde van een bedrag van bijna 46.500 euro in zijn geheel aan de staat zou moeten terugbetalen. De advocaat vroeg om dat bedrag door drieën te delen en er ruim 12.000 euro vanaf te trekken die B. nog verschuldigd is aan incassokosten, stroom, water en boetes.

De politierechter ging hier niet in mee en volgde in haar vonnis de eis van justitie. Martin B. heeft uiteindelijk zijn moeder in Engeland niet van het geld opgezocht. De 15.000 euro die hij zegt te hebben gekregen voor zijn aandeel in de plantage is nu op. B. is tijdens de nasleep van de zaak dakloos geraakt en heeft momenteel tijdelijk onderdak in Hoorn. Hij overweegt in hoger beroep te gaan.

Loading