Share

Drugsdealer(24) Tiel moet vijf jaar de cel in wegens dodelijke mishandeling

TIEL – De 24-jarige drugsdealer W.K uit Tiel moet van de rechtbank in Arnhem 5 jaar de cel in wegens een dodelijke mishandeling van één van zijn klanten. K. heeft het slachtoffer in zijn been gestoken waar hij een slagader raakte.  Het slachtoffer bloedde zo hevig dat hij ondanks reanimatiepogingen door het toegesnelde ambulancepersoneel ter plaatse overleed. 

K. verklaarde tijdens de inhoudelijke zitting op 18 februari dat niet hij maar het slachtoffer het mes trok waarop hij zich verdedigde door de arm van het slachtoffer weg te duwen, waarbij het slachtoffer zichzelf in zijn been stak.

De officier van Justitie eiste een celstraf van 9 jaar omdat zij het vond bewezen dat K. met voorbedachte rade het slachtoffer letsel heeft toegebracht met de dood tot gevolg. De rechtbank ging hier niet in mee omdat niet kon worden bewezen dat K. het slachtoffer wilde doden, en sprak daarom K. vrij van moord en doodslag, en kwam tot een celstraf van 5 jaar.

Daarnaast moet K. de moeder en zus van het slachtoffer een schadevergoeding van 21.000 euro betalen waarbij de schadevergoedingsregeling van kracht is.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?