Share

Drie jaar cel voor ontucht met eigen dochter

MEDEMBLIK/GEFFEN – Zelf geeft hij zijn dochter de schuld, ‘zij heeft mij verleidt en ik kon geen nee zeggen.” vertelde de 55-jarige F.W.T aan de voorzitter van de meervoudige kamer van de rechtbank in Den Bosch. T. wordt er van beschuldigd in de periode van 1 januari 2015 t/m 10 augustus 2015 zijn minderjarige dochter meervoudig seksueel te hebben misbruikt. Het openbaar ministerie eiste tijdens de rechtzitting tegen T. een gevangenisstraf van 4 jaar.

De rechtbank besloot de man te veroordelen tot een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk en met aftrek van voorarrest en ook moet hij zich verplicht laten behandelen.  De rechtbank rekent het T. vooral aan dat hij zijn dochter ‘onbeschrijflijk’ veel leed heeft veroorzaakt.

De vrouw heeft een ernstige trauma opgelopen en is sindsdien bang voor mannen, heeft slaap- en eetproblemen en moet een zeer intensief traject van behandelingen volgen om de trauma’s te kunnen verwerken.

T. heeft zijn dochter toen zij 8 maanden oud was vertrok uit zijn leven en pas weer gezien toen zij 14 was nadat haar zus en broer haar vader hadden opgespoord. T. woonde toen in Bentelo en al snel trok het meisje bij hem in en deelden vrijwel direct nadat zij daar is komen wonen het bed. T. reageerde hierop door te zeggen dat hij wist dat dit fout was en dat hij dit niet had moeten doen en beter had moeten weten.

T. vertelde tijdens de zitting over hoe zij beiden op elkaar verliefd waren geworden en dat de seks ook regelmatig van haar kant kwam. De officier van justitie Janine Kramer wond er geen doekjes om en sprak niet van ontucht maar van verkrachting van een minderjarige, waarbij T. zijn fysieke en psychische overwicht heeft gebruikt om haar te verleiden. T. wordt het ook zeer kwalijk genomen dat hij, ondanks dat hij haar misbruikte, in 2015 bij de politie aangifte heeft gedaan tegen een oom en een vriend van de oom wegens misbruik van zijn dochter.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?