Share

Drie Amsterdammers veroordeeld en vrijgesproken, geen liquidatievoorbereiding

AMSTERDAM – Drie Amsterdammers van 24, 28 en 29 jaar worden vrijgesproken van het voorbereiden van een liquidatie. Het is niet bewezen dat zij van plan waren om iemand om het leven te brengen. De mannen werden al enige tijd door de politie in de gaten gehouden toen zij op 11 mei 2017 werden aangehouden in de buurt van Zaltbommel. Ze zouden op dat moment op weg zijn geweest om in Oss een man om het leven te brengen. 

De rechtbank komt echter tot het oordeel dat niet is bewezen dat de mannen inderdaad van plan waren iemand te liquideren. Hoewel één van hen beschikte over een Kalasjnikov met munitie en de verdachten het potentiële slachtoffer enkele dagen volgden met een gps-tracker onder diens auto, kan de rechtbank slechts vaststellen dat zij iets crimineels van plan waren. Wat dit precies was, is niet vast te stellen. Het is niet uit te sluiten dat de verdachten, zoals zij zelf hebben gesteld, ‘slechts’ van plan waren om bij het slachtoffer in te breken.

De twee mannen van 24 en 28 worden wel veroordeeld voor een poging om een woning te overvallen aan de Leeuwendalersweg in Bos en Lommer. De 24-jarige man krijgt daarnaast straf voor het bezit van de Kalasjnikov. Hij krijgt een gevangenisstraf van 3 jaar. De 28-jarige verdachte wordt veroordeeld tot 106 weken cel. De 29-jarige verdacht wordt van alle verdenkingen vrijgesproken en krijgt dan ook geen straf opgelegd.

Heeft u dit ook al gelezen?