Drankrijder 24 maanden de cel in wegens veroorzaken dodelijk ongeval Luyksgestel

DEN BOSCH – De 29-jarige A.G uit Letland heeft in hoger beroep een lagere straf gekregen dan de eerder door de rechtbank uitgesproken 30 maanden cel en 4 jaar rijontzegging. 

Dat de man door het gerechtshof in Den Bosch tot een celstraf van 24 maanden en een rijontzegging van 4 jaar, die ingaat na uitzitten van zijn celstraf, komt vooral omdat de man direct na de rechtszaak in mei 2018 zijn spijt heeft betuigd aan de nabestaanden van het slachtoffer.

Op 17 september 2017 ging het gruwelijk mis toen G. na een avondje stappen samen met een vrouw in haar auto stapte en door Luyksgestel reed terwijl hij teveel alcohol had gedronken. G. reed in een voor hem onbekende auto en was afgeleid, omdat hij zijn hoofd had gedraaid naar de bijrijdster en met haar aan het praten was. De verdachte is toen met een veel te hoge snelheid de bocht ingereden, in die bocht de macht over het stuur kwijtgeraakt en een woning gedeeltelijk ingereden. De bewoner van die woning is als gevolg van dit ongeval komen te overlijden. G. heeft aldus zeer onvoorzichtig en onoplettend gereden en zich geen rekenschap gegeven van de verantwoordelijkheid die een bestuurder van een motorrijtuig heeft ten opzichte van anderen. Het hof rekent dit de verdachte zwaar aan.

Het Hof nam in haar beslissing wel mee dat G. het graf van het slachtoffer al diverse malen heeft bezocht en daar bloemen heeft neergelegd en ook met de nabestaanden in gesprek is gegaan.

Anders dan de advocaat-generaal is het hof van oordeel dat in de duur van de op te leggen gevangenisstraf de ernst van het bewezen verklaarde voldoende tot uitdrukking komt.  Het Hof veroordeelt G. tot een celstraf van 24 maanden en een rijontzegging van 4 jaar die ingaat nadat G. zijn celstraf heeft uitgezeten.

Loading