Deventerse opa(92) 2 jaar de cel in voor misbruik kleindochters

DEVENTER – De meisjes waren 12 en 13 jaar toen het misbruik door de 92-jarige Ronny V. uit Deventer, de opa van beide meisjes begon.  Het misbruik vond plaats in de periode tussen 2007 en 2013. 

V. heeft de meisjes psychisch zwaar beschadigd door de meisjes onder grote druk te zetten. De Officier van Justitie zei tijdens de zitting afgelopen 4 februari dat juist de man hun bescherming had moeten bieden en niet voor zijn eigen seksuele genot de meisjes had moeten misbruiken.

1 van de meisjes is geestelijk onderontwikkeld en kon door deze stoornis haar opa niet duidelijk maken dat zij dit niet wilde, op een gegeven moment werd zij zelfs misbruikt toen zij bewusteloos was. De tijdens de rechtszitting voorgelezen slachtofferverklaringen maakte diepe indruk op de aanwezigen.

Ook bleek de man in het bezit te zijn van een groot aantal afbeeldingen/video’s waarop kinderporno te zien was.

De officier van justitie eiste, ondanks de hoge leeftijd en de slechte gezondheid van de man, 2 jaar gevangenisstraf en tot het betalen van 50.000 euro smartengeld, de rechtbank schaarde zich achter het openbaar ministerie en veroordeelde de man conform de eis.

Loading