Share

DEEN Supermarkten en gemeente Hoorn vechten verder voor de rechter over brandveiligheid distributiecentrum

HOORN – De gemeente Hoorn en supermarktconcern Deen zijn al jaren in een verbeten juridische strijd verwikkeld over de brandveiligheid van het distributiecentrum van Deen. De partijen troffen elkaar dinsdag opnieuw bij de rechtbank in Haarlem.

De rechter moet een oordeel geven over hoe brandveilig de distributiecentrum van Deen nu eigenlijk is. De gemeente stelt al jaren dat er een brandwerend scherm moet komen tussen hal 1 en de uitbreiding van enkele jaren geleden. Volgens Deen is dat helemaal niet nodig. Er zouden al voldoende maatregelen zijn genomen om de brandveiligheid te garanderen.

Het ging dinsdag in Haarlem soms hard tegen hard, Wat de advocaat van Deen naar voren gebracht, werd vervolgens luidkeels tegengesproken door de medewerkster van de gemeente en door brandweerman René Snijders. De laatste had weer geen goed woord over voor de inbreng van bouwadviseur N. Scholten van Deen.

Hoorn wil ook dat Deen actie onderneemt tegen de mogelijke brandoverslag naar een naastgelegen bedrijfspand. De supermarktonderneming is dat niet van plan. Scholten zei dinsdag dat er wel 80 panden in Hoorn staan waarbij er gevaar is voor brandoverslag. De gebouwen staan in dat geval te dicht op elkaar.

Brandweerman Snijders zei op de hoogte te zijn. Volgens hem wordt er actie ondernomen. De problemen bij Deen zouden echter uniek zijn.

De gemeente heeft Deen eerder 120.000 euro aan dwangsommen opgelegd voor brandvoorzieningen die niet zijn gerealiseerd. Het supermarktconcern wil dat die van tafel gaan omdat het beweert dat er wel degelijk genoeg is gedaan om brand te voorkomen.

De rechtbank doet voor 17 augustus uitspraak.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?

Geef een reactie