Deels vrijspraak in zaak doodsbedreiging en wietteelt Midwoud en Hoorn

HOORN/MIDWOUD/ALKMAAR – De rechtbank in Alkmaar sprak vrijdag de 36-jarige  Ilhani K. uit Hoorn vrij van betrokkenheid bij een wietplantage in Midwoud en van het bedreigen van zijn broer en diens familie in Hoorn. De man is wel veroordeeld voor het mishandelen van een agent en het bedreigen van deze politieman met de dood. In plaats van de geëiste celstraf van een jaar, waarvan 3 maanden voorwaardelijk, krijgt K. van de rechtbank een maand gevangenisstraf. Hij moet de agent 660 euro smartengeld betalen.
De rechtbank vindt niet dat vast is komen te staan dat K. afwist van de wietplantage in een woning in Midwoud, die hij had onderverhuurd aan iemand anders. De politie rolde die plantage in januari dit jaar op en vond in die woning 417 planten, 803 stekken, een kilo hennepgruis en 3,5 kilo geoogste henneptoppen.

Dat K. zijn familie half juni bij hun woning in Hoorn met de dood had bedreigd, daar vond de rechtbank ook niet genoeg bewijs voor. K. leeft al een tijd in onmin met zijn broer en diens gezin. Vandaar dat de rechtbank de verklaringen van dit gezin over wat er was voorgevallen ’terughoudend’ benaderde. Meer bewijs ontbrak volgens de rechtbank.

Wel vindt de rechtbank bewezen dat K., toen hij werd opgepakt bij het huis van zijn broer in Hoorn, een agent een flinke duw gaf. Die had daardoor pijn in zijn kaak. Ook bedreigde hij de agent met de dood.  ,,Als ik je op straat tegenkom, sla ik je helemaal verrot. Ook je vrouw en je kinderen sla ik verrot. Die gaan je achterna”, riep hij tegen de politieman. De rechtbank noemt de actie van de man tegen de agent in het vonnis ‘zeer kwalijk’.

Loading