Share

De zaak Ronald V.. Het dramatische verhaal van een agent die moest schieten

Tijdens een noodsituatie valt een schot. De schutter Ronald V, hoofdagent van politie, wordt hiervoor veroordeeld en komt in een nachtmerrie terecht. Als lid van een aanhoudingseenheid achtervolgt hoofdagent Ronald V. een auto. De bestuurder wordt gezocht voor het plegen van een aantal ramkraken. Er ontstaat een crisissituatie waarbij Ronald zich genoodzaakt ziet te schieten. Zijn schot treft niet de vluchtende ramkraker, maar diens bijrijder.

Ronald wordt gehoord door de Rijksrecherche. Na een langdurig proces wordt hij veroordeeld tot twee jaar cel. Ronald deed immers zijn werk en wordt nu zwaar gestraft.
De druk op het leven van Ronald en zijn jonge gezin is enorm. Dit boek beschrijft naast de slopende procesgang, de onverwachte veroordeling en de dreigende detentie, ook de wisselende reacties van familie, collega’s en de rol van de media.

Naar aanleiding van deze zaak is een wetsvoorstel ingediend.

Jim de Koning (1967) schreef dit boek samen met Ronald V. De Koning werkt bij politie Oost-Brabant, was presentator van Bureau Brabant, het opsporingsprogramma van Omroep Brabant en woordvoerder bij Opsporing Verzocht.

De zaak Ronald V. is beschikbaar als luisterboek.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?