Darkweb drugskoerier uit Bodegraven hoort zes jaar cel eisen

ROTTERDAM – De 23-jarige R. V. uit Bodegraven moet als het aan de officier van justitie ligt voor zes jaar de cel in omdat hij via het Darkweb drugs verkocht. 

Op 13 februari 2019 werd er een onderzoek ingesteld toen tijdens een reguliere controle in het postsorteercentrum 2 verdachte pakjes werden gevonden. In de pakjes zaten printers met in de printers in seal bags verpakte drugs, in totaal ging het om 5 gram cocaïne en ruim 4 kilo MDMA. Direct daarop is melding gemaakt van de vondst bij de politie waarna de Post Interventie Team (PIT) van de politie een onderzoek heeft ingesteld naar de verzender van de pakjes.

Op 28 mei 2019 werd de 23-jarige R.V. na bestudering van camerabeelden die zijn gemaakt bij het post- en pakketinleverpunt waar V. de 2 pakketten had ingeleverd. Tijdens de huiszoeking in de woning van V. werden nog diverse verdovende middelen aangetroffen.

V. heeft meerdere pakketten verstuurd naar landen als de VS. Australië, Nieuw-Zeeland, Duitsland en Zweden, tien pakketten die nog moesten worden verzonden kon door de KMAR, de douane en het PIT-team worden onderschept.

Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat V. niet alleen pakketten verstuurde maar ook via het Darkweb handelde in drugs, uit gegevens gevonden op de in beslag genomen laptop blijkt dat V. ruim 600 bestellingen tussen 28 november 2018 en op de dag dat hij werd aangehouden heeft gemaakt.

Behalve de laptop werd bij de huiszoeking ook nog een kleine 2 kilo aan MDMA, 117 LSD zegels, 3 gram cocaïne, XTC-pillen en 52 gram amfetamine gevonden. In de tien onderschepte pakketten vond men nog eens 8 kilo MDMA, 5 kilo amfetamine, 50 gram cocaïne, 1 kilo hasj, 2500 XTC pillen en 117 LSD zegels.

De rechtbank van Rotterdam doet op 9 juni uitspraak

Loading