Dakloze alcoholist (Hippolytushoef) veroordeeld door politierechter

HIPPOLYTUSHOEF – De politierechter in Alkmaar heeft de 33-jarige Gerard de M. uit Hipolytushoef veroordeeld tot een taakstraf. De dakloze alcoholist gaf op 9 augustus 2017 onder invloed van alcohol een man een aantal klappen. Op 7 januari gooide hij een fiets door het raam van een voordeur. De man die op het adres woonde had kort daarvoor ruzie gehad met De M., die door een getuige werd gezien terwijl hij tegen de deur schopte.

Het slachtoffer van de mishandeling zat met een vriendin thuis toen Gerard de M. in beschonken toestand aanbelde. De M. voerde een kort gesprek met de vrouw, waarna hij naar het toilet moest om over te geven. Het slachtoffer verzocht hem daarna om zijn huis uit te gaan, maar de dronken verdachte weigerde dat en sloeg de man meerdere keren in zijn gezicht. De twee hebben dezelfde vriendengroep en zien elkaar nog regelmatig.

De ruzie zou inmiddels zijn uitgepraat. Gerard de M. beriep zich bij de politie vooral op zijn zwijgrecht en  kwam niet bij de behandeling van zijn zaak opdagen. Justitie eiste een werkstraf van 80 uur voor de beide feiten.

De politierechter volgde deze eis, en oordeelde daarnaast dat De M. het slachtoffer van de mishandeling 350 euro smartengeld moet betalen.

Loading