Column Henk Prins: ‘Sieta van Keimpema, van paria van FrieslandCampina tot roeptoeter bij Farmers Defence Force’

De laatste dagen zijn de actievoerende boeren weer veel in het nieuws met hun acties. Brandende hooibalen, asbest op de snelwegen, brandende stapelsl autobanden en dreigementen naar de bedrijven die van Rijkswaterstaat de opdracht krijgen om de puinhopen van de snelwegen te halen.

En alles stevig aangemoedigd door Sieta van keimpema, boerin maar vooral roeptoeter bij de Farmers Defence Force.

Sieta is er tante hoor, Door FrieslandCampina aan de kant geschoven als leverancier van ruwe melk omdat het gewoon bar en boos was met de omstandigheden op haar boerderij. Zelfs zo erg dat zelfs het Centraal Orgaan voor Kwaliteitsaangelegenheden in de Zuivel, de COKZ, in mei 2017 een melding deed bij FrieslandCampina over de slechte kwaliteit van de melk, over de tekortkomingen in de huisvesting van de koeien, de vuile melkput en dat er een mestwagen in de sloot lag, de sloot waar ook de koeien moesten drinken.

Rechter stelt FrieslandCampina in het gelijk

Siete en haar man pikten het opzeggen door FrieslandCampina niet en stapten boos naar de rechter. Deze oordeelde dat FrieslandCampina volledig in haar recht staat omdat het Sieta en haar man ondanks dat zij drie keer de kans kregen van FrieslandCampina om veranderingen aan te brengen in de periode  tussen juni 2018 en februari 2019, geen gehoor hier aan hebben gegeven waardoor FrieslandCampina geen andere mogelijkheid zag om het contract op te zeggen.

Loading