Share

Celstraffen tot zeven jaar voor schietpartij Den Helder

HOLLANDS KROON – De rechtbank in Alkmaar heeft straffen tot 7 jaar cel opgelegd in de zaak over de schietpartij op het Kooypunt in Den Helder op 11 oktober vorig jaar. Bij de schietpartij raakte daarbij raakte medeverdachte Stef de R. uit Hollands Kroon zwaar gewond. De R. kreeg zelf 8 maanden gevangenisstraf opgelegd omdat hij deelnam aan het geweld voorafgaand aan de schietpartij.

De zwaarste straf werd opgelegd aan de 49-jarige Dennis S. die bij de rechtbank toegaf te hebben geschoten. Hij kreeg 7 jaar gevangenisstraf wegens poging tot doodslag. S. vergezelde op 11 oktober de 22-jarige Quinten van W. die op de bewuste avond 2 kilo hasj zou leveren aan medeverdachte Safin A. uit Den Helder. Van W. zei dat de situatie escaleerde omdat Safin A. en zijn vrienden van plan waren om hem te rippen. A. verklaarde daarentegen dat Van W. de hasj uiteindelijk niet kon leveren terwijl hij van plan was het aan een aantal bezoekende Duitsers door te verkopen.

Safin A. werd vrijgesproken van een poging doodslag, maar kreeg 170 dagen cel wegens openlijke geweldpleging en het wegmaken van het vuurwapen dat De R. zou hebben vastgehad tijdens de schietpartij. Hij heeft deze straf in voorarrest al uitgezeten. Van W. werd net zoals medeverdachte S. veroordeeld voor poging tot doodslag en kreeg 6 jaar cel. Gilles van D. kreeg 150 uur taakstraf wegens openlijke geweldpleging op Quinten van W.

Heeft u dit ook al gelezen?