Share

Celstraffen tot 15 maanden wegens bedreigingen, vernielingen en drugshandel

ZUTPHEN – De rechtbank in Zutphen heeft de 32-jarige L.R uit Dinxperlo en de 29-jarige M. van L uit Arnhem veroordeeld tot celstraffen omdat beide mannen zich schuldig hebben gemaakt het bedreigen van een bewoner van een woning in Gendringen, het met behulp van bakstenen ingooien van ramen van de woning van deze bewoner en in de direct omgeving met een alarmpistool te schieten en geprobeerd brand te stichten in de woning. 

De 32-jarige man uit Dinxperlo moet van de rechter 1 maand de cel in voor het vernielen van de ramen, de 30-jarige man uit Arnhem moet 15 maanden de cel in waarvan 3 voorwaardelijk wegens brandstichting, bedreigingen en drugbezit.

De de 32-jarige L.R. uit Dinxperlo had ruzie met de bewoner van de woning in Gendringen en ging in de nacht van 2 op 3 november 2019 samen met de 30-jarige man uit Arnhem naar de woning van het slachtoffer die op dat moment niet thuis was. Hierop gooide L.R. de ramen van de woning in en schoot de 30-jarige man twee keer met zijn alarmpistool in de lucht als dreigement waarna de twee mannen wegrenden. Een getuige wist de 30-jarige man aan te wijzen als de persoon die het alarmpistool had afgeschoten.

De 30-jarige man werd naast de brandstichting ook beschuldigd van het in het bezit hebben van een kleine 2 kilo aan natte amfetamine en het hebben van een alarmpistool. De straffen voor beide mannen vielen hoger uit dan geëist, de rechter verklaarde dat de buurtbewoners zich rot zijn geschrokken door de actie van beide mannen.

De man uit Arnhem krijgt naast zijn celstraf ook een proeftijd van 3 jaar met voorwaarden daarnaast opgelegd, hij moet zich melden bij de reclassering en zich laten behandelen en begeleiden door Zorgplus en daarnaast meewerken aan middelencontrole vanwege het gebruik van alcohol, drugs door middel van adem- en urineonderzoek.  Daarnaast moet de man uit Arnhem de schade aan de woning betalen dat werd veroorzaakt door de poging brandstichting.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?