Share

Celstraf voor mishandeling moeder

WIERINGERWERF – De 20-jarige Mark S. uit Wieringerwerf kreeg dinsdag bij de rechtbank in Alkmaar een gevangenisstraf opgelegd van 150 dagen, waarvan 44 dagen voorwaardelijk. De man is veroordeeld voor een poging tot zware mishandeling van zijn moeder, omdat hij haar met een mes probeerde te steken. Ook kreeg hij de straf voor de mishandeling van zijn moeder en van haar vriend.

Op 1 mei ging de verwarde S. helemaal door het lint toen zijn moeder nog in bed lag. Met een zakmes maakte hij stekende bewegingen in haar richting. Zij liep daarbij een diepe snee op in haar hand toen ze zich probeerde af te weren. Volgens de rechtbank moet het een zeer beangstigende ervaring zijn geweest voor de vrouw, temeer omdat ze in bed lag. Ook stompte en sloeg hij zijn moeder die bewuste dag. Het slachtoffer zat onder de blauwe plekken.

De man is psychotisch en verslaafd aan alcohol en drugs. Hij is inmiddels op last van de rechtbank geplaatst in een psychiatrische kliniek. Hij moet zich daar verplicht laten behandelen, medicijnen slikken als dat nodig is en meewerken aan drugs- en alcoholcontroles. Hij mag geen drugs en drank gebruiken.

Zijn proeftijd duurt drie jaar. Hij blijft in die periode begeleiding krijgen van de reclassering. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. Het onvoorwaardelijke deel van zijn celstraf heeft S. inmiddels al in voorarrest uitgezeten.

Heeft u dit ook al gelezen?