Celstraf na ontucht met kwetsbaar meisje

De rechtbank in Haarlem

ANNA PAULOWNA – De 42-jarige Michael M. uit Anna Paulowna moet een jaar naar de gevangenis, omdat hij drie maanden lang seksueel misbruik heeft gemaakt van een destijds 15-jarig kwetsbaar meisje. De rechtbank in Haarlem veroordeelde de man vrijdag ook tot een half jaar voorwaardelijk. Hij mag daarnaast geen contact opnemen met het slachtoffer.

Michael M. hield twee weken geleden nog bij hoog en laag vol dat hij geen seks heeft gehad met de tiener maar uitsluitend een hechte vriendschapsband. De rechtbank vindt de verklaringen van het meisje echter betrouwbaar en acht het misbruik daarom toch bewezen. De straf is gelijk aan wat officier van justitie Lies Visser tegen M. had geëist.

De man en het meisje kenden elkaar als vrijwilliger bij de Bunker in Den Helder. Ze kregen een band als broer en zus, waarbij het destijds 13-jarige meisje haar hartsgeheimen kwijt kon aan de vele jaren oudere M.

Volgens het meisje ging de vriendschap in november 2017 over in een seksuele relatie. Dat duurde voort tot begin 2018 toen het meisje naar een instelling in Friesland ging om te worden behandeld.

Loading