Share

Celstraf geëist voor misbruik tiener in Anna Paulowna

ANNA PAULOWNA – Tegen de 42-jarige Michael M. uit Anna Paulowna is vrijdag voor de rechtbank in Haarlem anderhalf jaar cel geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk, voor seksueel misbruik van een destijds 15-jarig meisje uit Anna Paulowna. De man verklaarde voor de rechters dat hij geen seks heeft gehad met haar maar alleen een vriendschappelijke band.

De verdachte en het meisje kenden elkaar als vrijwilliger bij de Bunker in Den Helder. Ze kregen een band als broer en zus, waarbij het 13-jarig meisje haar hartsgeheimen kwijt kon aan de vele jaren oudere M.

De verdachte ging in 2015 met het meisje en haar familie mee op vakantie naar Spanje. Na afloop bekoelde de vriendschap omdat M. te veel aan haar billen zou hebben gezeten.

In de loop van 2017 ontstond er toch weer contact en logeerde de verdachte opnieuw een korte periode bij de vader van het meisje. Hij mocht dan met haar in één bed slapen. M. zei vrijdag dat het meisje dat graag wilde, omdat zij dat veiliger vond. Volgens de verdachte was er van seks geen sprake, omdat het meisje nog minderjarig was.

Het meisje heeft echter verklaard dat er van november 2017 tot januari 2018 toch sprake was een seksuele verhouding. Daar kwam een einde aan toen de tiener begin 2018 in therapie ging in Friesland. De twee schreven elkaar nog wel enkele liefdesbrieven, maar het meisje zette plotseling een punt achter de contacten. Zij deed in juli 2019 aangifte van seksueel misbruik.

De officier van justitie vond vrijdag dat er genoeg bewijs is. Volgens haar heeft M. misbruik gemaakt van een zeer kwetsbaar meisje, dat verslaafd is geweest aan drank en drugs en het thuis niet makkelijk heeft gehad. De officier vroeg ook om een contactverbod.

Advocaat Berbee vroeg om vrijspraak. Volgens hem is er onvoldoende bewijs, omdat de beschuldigingen onbetrouwbaar zijn. De raadsman kwam met meerdere argumenten waarom M. vrijuit zou moeten gaan.

De uitspraak is op 16 april.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?