Celstraf en rijontzegging voor inwoner Spanbroek voor rijden onder invloed

SPANBROEK – De man reed met hoge snelheid in zijn Mercedes door Spanbroek en vloog uit de bocht op het kruispunt van de Spanbroekerweg met de Hertog Willemweg en belandde na diverse malen over de kop te zijn geslagen op zijn dak in een tuin van één van de woningen. 

Direct na het ongeval rende J. van D. weg van de plaats van het ongeval maar kon even later toch door de politie worden aangehouden op aangeven van diverse getuigen. van D. bleek diverse snijwonden te hebben en werd bij zijn aanhouding agressief richting de politie, ‘ik sla de tanden uit je bek’ riep D. richting de agenten. Ondertussen ontkende van D. dat hij in de auto had gereden, ‘bewijs het maar,’ riep hij. Ook weigerde de man alle medewerking aan een blaastest, deze wilde de politie afnemen omdat er een walm van alcoholdampen uit zijn mond kwam en in de auto zelf werden flessen met alcohol aangetroffen.

Voor zijn verwondingen moest van D. naar het ziekenhuis en ook daar bleef hij weigeren om een bloedproef af te nemen. Tegen de rechter vertelde van D. dat hij zelf niet had gereden maar geen verrader is en zijn mond dicht zou houden over wie wel had gereden.

De rechtbank vond het verhaal van van D. maar onsamenhangend en veroordeelde hem tot een celstraf van 2.5 maand en een rijontzegging van 1 jaar.

Loading