Share

Cel- en werkstraf voor deelname aan drugslab

De 33-jarige Henri D. uit Wognum is door de rechtbank Noord-Holland veroordeeld tot een celstraf van twee jaar, omdat hij betrokken is geweest bij een drugslab in Grootebroek. De bewoner van het pand waar het lab werd aangetroffen, de 39-jarige Paul M., kreeg 200 uur werkstraf en een jaar voorwaardelijke celstraf opgelegd. M. is ook veroordeeld voor een hennepplantage met 130 hennepplantjes.

De politie deed in september 2019 na een tip een inval in de woning. Henri D. was op dat moment in de badkamer speciekuipen aan het schoonmaken. Volgens hem hielp hij bewoner Paul M. wel vaker met klusjes, maar was er van een drugslab helemaal geen sprake. In de woning werd meer dan 10 kilo amfetaminepasta gevonden.

Paul M. heeft eerst tegen de politie gezegd dat hij akkoord ging met een drugslab in zijn woning, omdat hij nog een flinke schuld had bij Henri D. Later trok hij die verklaring weer in en verklaarde hij dat hij onder druk werd gezet door twee onbekende mannen wiens naam hij niet durfde te noemen uit angst te worden geliquideerd.

De rechtbank vindt dat laatste verhaal niet erg geloofwaardig. De rechters houden het erop dat Henri D. de belangrijkste initiatiefnemer was van het drugslab, dat naar verwachting ongeveer een jaar heeft gedraaid. Er waren straffen celstraffen tot drie jaar geëist tegen de mannen.

Heeft u dit ook al gelezen?