Share

Cel- en taakstraffen voor wegwerken lijk

ALKMAAR – Taakstraffen – De rechtbank Noord-Holland heeft op 22 juni 2018 drie mannen, de 46-jarige Z. uit Alkmaar, de 49-jarige D. uit Heerhugowaard en de 45-jarige K. uit Alkmaar, vrijgesproken van het samen wegmaken van een lijk met de bedoeling de oorzaak van overlijden te verhullen. Wel heeft de rechtbank de drie mannen veroordeeld wegens medeplegen van het wegnemen, verplaatsen en vervoeren van het stoffelijk overschot van hun kennis, de 29-jarige W.

Verplaatsen lichaam

Volgens de rechtbank is vast komen te staan dat de mannen het lichaam van W., die op 11 december 2015 in de huurwoning van diens neef in Alkmaar was overleden aan een overdosis drugs, uit de woning hebben gehaald en in een bedrijfsbus hebben geladen, waarna Z. naar het Geestmerambacht is gereden en het lichaam heeft achtergelaten op een fietspad. Daar werd het lichaam korte tijd later door voorbijgangers aangetroffen. De mannen stelden dit te hebben gedaan om te voorkomen dat de neef van W. zijn huurwoning, waar de mannen geregeld overnachtten en ongestoord drugs konden gebruiken, zou verliezen.

Taakstraffen

D. en K. zijn allebei door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 dagen en een taakstraf van 60 uur. Z, die niet alleen voor dit feit is veroordeeld maar ook voor diefstal van de gebruikte bedrijfsbus en diefstal van een snorfiets, heeft van de rechtbank een gevangenisstraf van 90 dagen waarvan 80 dagen voorwaardelijk en een taakstraf van 60 uur opgelegd gekregen.

Heeft u dit ook al gelezen?