Buurman krijgt contactverbod met buurvrouw, burenruzie in Den Helder loopt uit de klauwen

DEN HELDER – Een inwoonster van Den Helder voelt zich zo bedreigd door haar buurman dat er voor haar niets anders op zat dan de stap naar de voorzieningsrechter te maken om daar te eisen dat de buurman een straat- en contactverbod zou krijgen.

De man scheldt en belaagd de vrouw en de politie wil enkel en stopgesprek met de buurman aangaan. De wooncorporatie weigert de buurvrouw ook na meerdere verzoeken haar aan een andere woning te helpen waardoor de vrouw de man voor de rechter sleepte.

De boosdoener van de burenruzie is de schutting die beide percelen van elkaar scheidt. De buurman wilde de schutting gaan vervangen en vroeg de buurvrouw of zij wilde meedelen in de kosten. Maar de vrouw gaf aan niet over de financiële middelen te beschikken om te kunnen bijdragen in de kosten. Op 8 juli 2019 zag de vrouw dat de schutting en haar beplanting waren vernield waarna zij aangifte heeft gedaan tegen de buurman.

Sinds dit tijd voert de buurman een ware treitercampagne uit tegen de buurvrouw door haar uit te schelden, te bedreigen en op hinderlijke wijze te volgen. Daarnaast voelt de vrouw zich niet veilig omdat de man twee honden heeft die beginnen te grommen en te blaffen als de vrouw zich in haar tuin is. De honden zien de vrouw als indringer en de buurman dreigde de honden los te laten.

De buurman verdedigde door te stellen dat de buurvrouw zelf blaffende geluiden maakt naar de honden, en zegt hier getuigenverklaringen van te hebben. Wel erkende de buurman tijdens de zitting in de rechtbank van Alkmaar dat hij de buurvrouw heeft uitgescholden maar dat dit komt door de stress die hij ondervind na het overlijden van een derde hond die hij had.

De voorzieningsrechter besloot dat de man zes maanden lang geen contact met de buurvrouw mag maken. En dat op enig moment toch overleg tussen beide partijen noodzakelijk zal zijn om uit de impasse te komen. De voorzieningsrechter gaf de beide ruziënde buren dan ook de tip om een bemiddelaar in te schakelen om zo de ruzie te beëindigen.

Loading

Geef een reactie