Share

Beverwijker(27) krijgt 24 maanden cel voor invoer en handel in illegaal vuurwerk

AMSTERDAM – De rechtbank van Amsterdam heeft de 27-jarige R.B. uit Beverwijk veroordeeld tot 24 maanden cel met aftrek van voorarrest voor invoer en handel in illegaal vuurwerk.

Verdachte werd aangetroffen in een loods in Apeldoorn waarin een grote voorraad illegaal vuurwerk werd aangetroffen.  Een deel van dat vuurwerk stond op pallets in een busje, een ander deel stond op pallets in (verschillende ruimtes in) de loods. In totaal zijn zes pallets met ongeveer 2.500 kilo vuurwerk in beslag genomen.

De officier van justitie eiste 2 weken geleden een gevangenisstraf van 27 maanden met aftrek van voorarrest. Hij heeft daarbij rekening gehouden met de grote hoeveelheid gevaarlijk vuurwerk en de hoge straffen die daarop staan en acht strafvermindering van 3 maanden vanwege overschrijding van de redelijke termijn van berechting passend, de inval was op 26-11-2015.

De rechtbank acht bewezen dat sprake is van medeplegen, de verdachte en zijn compagnion zijn samen aangetroffen in een loods waar een aanzienlijke hoeveelheid vuurwerk was geleverd en werd uitgeladen, door onder meer verdachte. Zijn medeverdachte had de lading vervoerd met een door hem gehuurde bus. Beiden hebben verklaard dat (de loods van) verdachte de bestemming was van (een deel van) het vuurwerk dat [medeverdachte] bracht.

De rechter besloot de inwoner van Beverwijk te veroordelen tot een celstraf van 24 maanden met aftrek van de 3 maanden voorarrest die hij al heeft vastgezeten tijdens het onderzoek.

De man heeft twee weken om in hoger beroep te gegaan.

Heeft u dit ook al gelezen?