Share

Beschonken automobilist met inbrekersgereedschap biedt excuses aan

”Het spijt me heel erg dat ik voor zoveel gedoe heb gezorgd.” Dat zei de 24-jarige Nuradin M. uit Hoorn tegen de politierechter in Alkmaar tijdens de behandeling van zijn zaak. Hij reed op 15 juli 2017  iets na 5 uur ’s nachts zonder geldig rijbewijs en met een slok op door Medemblik. Daarnaast werd er na zijn aanhouding een breekijzer gevonden op de hoedenplank van zijn auto.

De politie kreeg die nacht een melding binnen dat er mensen met zaklampen rondom auto’s bezig zouden zijn, maar volgens M. was hij dat niet en berustte zijn aanhouding op een misverstand. Het breekijzer was volgens hem nog van de vorige eigenaar van de auto. Hij zou van een feestje in Wochnum onderweg terug zijn geweest. De advocaat van M. had tijdens de behandeling van de zaak nog een korte discussie met de officier van justitie omdat hij eraan twijfelde of het apparaat waarmee de blaastest is gedaan wel was toegestaan, maar dit bleek na een toelichting van justitie toch in orde te zijn.

De officier eiste 60 uur taakstraf, een week voorwaardelijke cel en 140 euro boete tegen de 24-jarige. Zijn advocaat stelde dat dat een vrij forse eis was omdat zijn cliënt kortgeleden ook al twee keer is veroordeeld voor soortgelijke feiten en de zaken toen ook tegelijk hadden kunnen worden behandeld. Dan zou de straf veel lager zijn uitgevallen. En de politierechter sloot zich daarbij aan. M. moet daarom dus alleen 140 euro boete betalen en kreeg een week voorwaardelijke cel.

Zijn auto die na het incident in beslag is genomen, krijgt hij niet terug.

Heeft u dit ook al gelezen?