Belastingrechter tikt gemeente Meerssen op de vingers om WOZ-taxaties

Dit bericht is 206 keer gelezen

MEERSSEN – Bewoners van 21 woningen aan de Catharinastraat in Ulestraten een kern in de gemeente Meerssen vonden de WOZ-taxaties van hun woningen niet kloppen.

Geluidsoverlast, trillingen en scheuren in de muren werden door de gemeente niet meegenomen in de taxatie van hun woningen en stapten daarom naar de belastingrechter.

Deze besloot dat de gemeente Meerssen bij de taxaties niet deze 21 woningen mocht taxeren aan de hand van taxaties van vergelijkbare panden binnen de gemeente Meerssen. De belastingrechter tikt de gemeente op de vingers door te stellen dat de door de gemeente gebruikte vergelijkingswijzer alleen was om vast te stellen of de taxatie van de 21 woningen niet tot te hoge waardes zou leiden.

De belastingrechter had van de gemeente Meerssen geen gegevens gekregen over hoe de gemeente tot de WOZ-taxatie was gekomen en besloot de besluiten van de gemeente te vernietigen en de gemeente Meerssen opdracht te geven om de 21 woningen opnieuw te taxeren met in inachtneming van eerder genoemde feiten.

Reageer op dit nieuwbericht

HBPMedia

Learn More →