Behandeling strafzaak tegen Enkhuizer wacht nog op de ‘apotheker’

Dit bericht is 91 keer gelezen

ENKHUIZEN – Het dossier in de strafzaak tegen de 54-jarige Arnaud L. uit Enkhuizen is vrijwel afgerond. Dat bleek maandag tijdens een pro forma zitting in de strafzaak tegen de man. L. wordt ervan verdacht dat hij tussen november 2020 en 27 maart van dit jaar een gigantische hoeveelheid verdovende middelen zou hebben gehad voor de handel, waaronder morfine, methadon, oxazepam en andere drugs en verdovingsmiddelen.

Ook zou hij volgens het Openbaar Ministerie (OM) tweemaal een verboden wapen in bezit hebben gehad. Daarnaast hangt L. nog een voorwaardelijke straf van een jaar boven het hoofd vanwege een eerdere veroordeling.

Advocaat Guido Terlingen gaf aan dat de verdediging geen onderzoekswensen heeft in de zaak. Zijn cliënt was niet op de zitting aanwezig. Wel wees Terlingen erop dat het dossier nog wacht op een ‘productbeoordeling’. Dat betekent volgens de raadsman eigenlijk dat ‘de apotheker nog aan het tellen is’.

Advocaat Terlingen deed ook verder geen verzoeken tijdens de zitting. In principe staat de strafzaak tegen L. op 19 september opnieuw op de rol voor een pro forma zitting, maar de rechtbank gaf aan dat het mogelijk is dat de strafzaak tegen L. voor die tijd inhoudelijk kan worden behandeld.

Reageer op dit nieuwbericht
%d bloggers liken dit: