Andijker(38) veroordeeld voor bedreigen ex-schoonfamilie

ANDIJK/ALKMAAR – De 38-jarige Dennis de H., die afwisselend in Andijk en Hoogkarspel verblijft, gaf vrijdag bij de politierechter in Alkmaar toe dat hij zijn (ex-)schoonmoeder en zwager had bedreigd via gesproken berichten in whatsapp. ,,Ik prik jullie dood, ik neuk jullie allemaal dood. Jullie gaan er allemaal aan”, zei hij in deze berichten. Bij de rechter verzuchtte hij: ,,Dat was niet zo netjes van me.”

Ook bekende hij dat hij eind oktober bij zijn loods in Medemblik een bank door midden had gezaagd. Die bank was een erfstuk van zijn schoonmoeder, maar volgens de man had die er allang afstand van gedaan. ,,De bank stond al een half jaar bij mij in de loods, later onder een zeil buiten en niemand keek ernaar om. Ik moest mijn loods ontruimen.”

De man was zo boos geweest op zijn schoonfamilie en ex, dat hij met een kettingzaag de bank in twee stukken had gezaagd en hier zelfs een filmpje van liet maken. ,,Dat ziet er gefrustreerd uit”, zei de rechter. ,,Dat klopt”, antwoordde de man, die vertelde dat hij er toen ‘helemaal doorheen’ zat vanwege zijn relatieproblemen en de bemoeienissen van zijn ex-schoonmoeder.  Hij vond het belachelijk dat zij 75 euro onkosten voor de oude bank heeft geclaimd. ,,Die was helemaal niet meer van haar.”

Toen de rechter zei dat hij ‘aardig in de weer was geweest met het sturen van berichten’, reageerde de man met: ‘Gelukkig wel’. Hij vond bedreiging een zwaar overdreven term voor wat hij had gedaan, maar noemde het wel asociaal zoals hij zich had uitgelaten. ,,Ik heb daar ook mijn excuses voor aangeboden.”

De officier van justitie vond dat het niet kon zoals de H. zijn schoonfamilie had bedreigd en ook de vernieling van de bank vond ze niet in de haak. ,,Frustratie kan, maar dat moet je niet afreageren met het plegen van strafbare feiten. Je kunt die ook in gewone taal duidelijk maken.” Ze eiste een werkstraf van 30 uur en vond het redelijk als de man 75 euro zou vergoeden voor de bank.

De rechter vond dat laatste niet nodig, omdat de vordering van de schoonmoeder niet goed was onderbouwd. Wel legde ze de taakstraf van 30 uur op. Ze was verbaasd om te horen dat de man inmiddels weer een relatie heeft met zijn ex en hoopte dat hij niet meer in de fout zou gaan.

[signoff]

Loading