Share

Andijker(20) krijgt boete en rijontzegging voor rijden onder invloed van MDMA

ANDIJK/ALKMAAR – De politierechter in Alkmaar heeft een jongen veroordeeld die met ruim elf keer de toegestane hoeveelheid MDMA op door Nibbixwoud reed. Het betrof de 20-jarige Fion H. uit Andijk. Zelf verklaarde H. dat hij de dag voor zijn aanhouding had gebruikt en niet door had dat hij nog zo zwaar onder invloed reed.

De politie hield de 20-jarige automobilist  in de nacht van 26 op 27 mei aan omdat hij met een gevaarlijke snelheid door de bocht reed. Hij moest speeksel afgeven en vertelde de agenten dat hij een pilletje had gebruikt.

Tegen de Alkmaarse politierechter zei H. dat dat een dag ervoor was; ,,Ik was bij iemand thuis en die kwam er mee aanzetten. Ik wist niet dat dat spul nog zo lang in je bloed blijft zitten.” aldus de verdachte, die al vanaf juli zijn rijbewijs heeft moeten inleveren aan het CBR. Hij zegt nu niet meer te gebruiken zodat hij zijn rijbewijs binnenkort terugkrijgt. Justitie wees de Andijker erop dat het risico op een ongeval vele malen groter is als je onder invloed van MDMA een auto bestuurd.

De officier eiste vanwege de grote hoeveelheid een boete van 850 euro en een rijontzegging van 6 maanden waarvan de helft voorwaardelijk. ”Dat is niet leuk, maar ik moet het gewoon accepteren.” luidde de reactie van de verdachte. De politierechter veroordeelde H. uiteindelijk tot een boete van 800 euro en een half jaar rijontzegging waarvan 4 maanden voorwaardelijk.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?