Share

Andijker xtc-producent komt niet vrij

ANDIJK/ALKMAAR – De 46-jarige Marten E. blijft nog zeker tot aan de inhoudelijke zitting op 2 september in voorarrest, dit besloot de rechtbank in Alkmaar maandagmiddag. De advocaat van E. had om schorsing van het voorarrest gevraagd vanwege de geestelijke toestand van E. die het zwaar heeft in het Huis van Bewaring.

E. wordt samen met Jacob T.(64) er van verdacht tussen 1 september 2018 en 31 maart 2019 op grote schaal MDMA te hebben geproduceerd, opgeslagen en te hebben verkocht. E. had op 1 april 2019 71kg MDMA in zijn bezit, T. 59 kg MDMA, en werd er een vuurwapen gevonden.

De rechter vond het persoonlijk belang niet opwegen tegen het strafrechtelijk belang en wees het verzoek van E. zijn advocaat van de hand, omdat er nog rapporten over de geestelijke gesteldheid van E. binnen moeten komen en ook de reclassering de kans op herhaling matig tot middelmatig noemt.

De Officier van Justitie liet tijdens de Pro Forma zitting weten dat het O.M. ook een ontnemingsvordering gaat starten tegen beide verdachten.

Heeft u dit ook al gelezen?