Share

Andijker sloeg ex-collega wijnglas in het gezicht

ANDIJK – De 23-jarige Niels K. uit Andijk had het helemaal gehad met een ex-collega, die volgens hem de afterparty van Dijkpop in Andijk kwam verstieren. K. sloeg een wijnglas kapot in het gezicht van het slachtoffer. Die werd vlak onder zijn oog geraakt en had een snee in zijn wang. De politierechter in Alkmaar gaf de Andijker een werkstraf van 120 uur en vier weken voorwaardelijke gevangenisstraf. De officier van justitie had 10 weken celstraf geëist, waarvan 4 weken voorwaardelijk.

,,Ik heb die jongen wel geslagen, maar niet met een wijnglas”, beweerde K. ,,Het wordt allemaal enorm uitvergroot.” Vier getuigen zagen echter dat hij het slachtoffer wel met een wijnglas had geslagen, onder wie een beveiliger van Dijkpop. K. zou erg agressief zijn geweest tegen het slachtoffer. Hij was niet voor rede vatbaar toen de beveiliger hem aansprak op zijn gedrag.

Volgens K. had het slachtoffer vorig jaar xtc-pillen geprobeerd te verkopen op de afterparty van Dijkpop. Daarom was hij nu niet meer welkom op het feest.

Het slachtoffer zei bij de politie dat Niels K. had gezegd dat hij weg moest gaan en daarna had uitgehaald met het wijnglas. Hij voelde na de klap veel bloed op zijn wang. De wond kon worden gehecht met een hechtpleister. Het slachtoffer hield er een litteken aan over. Hij vroeg 1000 euro smartengeld. K. moet dat bedrag van de rechter betalen.

De officier van justitie vond dat er sprake was geweest van een poging tot zware mishandeling. ,,Het is heel erg kwalijk dat de verdachte geen verantwoording neemt voor zijn daden. Dit had nog veel erger kunnen aflopen. Het slachtoffer had wel blind kunnen zijn als het glas in zijn oog was gekomen.”

De verdachte zei dat hij perplex stond van de eis. De rechter vond het te ver gaan om K. nu al naar de cel te sturen. Wel vond ze een forse werkstraf op zijn plaats en een voorwaardelijke celstraf van een maand als waarschuwing. Ook de rechter vond het heel erg wat er was gebeurd. ,,Dit mag nooit meer gebeuren”, zei ze.

Heeft u dit ook al gelezen?