Amsterdammer (49) moet de cel in wegens belaging ex-vrouw

Dit bericht is 60 keer gelezen

De 49-jarige M. C. is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 240 dagen, waarvan 66 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar, voor het belagen van zijn ex-partner van oktober 2021 tot mei dit jaar. In die periode viel hij de vrouw lastig door haar veelvuldig berichten te sturen, te bellen en midden in de nacht bij haar thuis op de ramen en op de deur te kloppen en te roepen. Hij heeft hiermee ernstig inbreuk gemaakt op haar leven – en dat van hun beider zoon – en haar privacy geschonden.

In de straf weegt mee dat de man weinig inzicht toont in zijn eigen aandeel en dat hij al eerder is veroordeeld voor het belagen van de vrouw. De man moet zich dan ook houden aan verschillende bijzondere voorwaarden, waaronder een verbod om contact te zoeken met de vrouw, hij moet zich melden bij de Reclassering en zich laten behandelen door een zorginstelling. 

De raadsvrouw van C. mr. van Vulpen, heeft zich op het standpunt gesteld dat er, gelet op de duur van het voorarrest en de verminderde toerekeningsvatbaarheid van verdachte, geen ruimte is voor een voorwaardelijk strafdeel. Zij heeft verzocht om aan verdachte een onvoorwaardelijke gevangenisstraf conform het voorarrest op te leggen. De raadsvrouw heeft voorgesteld om aan de bijzondere voorwaarden in de TUL-zaak de door de reclassering geadviseerde voorwaarden toe te voegen en eventueel de proeftijd te verlengen.

Reageer op dit nieuwbericht

HBPMedia

Learn More →