Share

Alkmaarder vrijgesproken voor verkrachting 3 vrouwen

STEDE BROEC – Wel is C. veroordeeld voor het mishandelen van zijn ex in Grootebroek in 2013 en voor het stalken van de vrouw en het vernielen van een raam in haar woning. En ook voor een winkeldiefstal met geweld in zijn toenmalige woonplaats Grootebroek.

Hij kreeg twee weken gevangenisstraf voor de mishandeling en een voorwaardelijke celstraf van vier maanden voor het stalken van zijn ex, de vernieling en de winkeldiefstal. Justitie had drie jaar celstraf tegen de Alkmaarder geëist voor de verkrachtingen, waarvan een jaar voorwaardelijk.

Met twee van zijn ex-vriendinnen had de man een seksuele relatie met SM. Zij stapten naar de politie met het verhaal dat hij daarin veel te ver was gegaan en hen had verkracht. Maar de rechtbank stelt dat hier geen bewijs voor is. De vrouwen zouden met de SM hebben ingestemd en het zou niet duidelijk zijn geweest voor de verdachte dat zij dit niet meer wilden. Het OM had al vrijspraak gevraagd voor de verkrachting van een van de ex-en van de man in Grootebroek, waarmee hij in 2016 een relatie had.

De vrouwen hadden tienduizenden euro’s gevraagd als schadevergoeding en smartengeld. Alleen de vrouw in Grootebroek, waarmee de man het langst een relatie had, krijgt geld. Zij ontvangt 1000 euro smartengeld en 1500 onkosten, omdat C. haar een tijd lang stalkte. Daarnaast krijgt ze 500 euro smartengeld voor de mishandeling. De man kreeg een contactverbod opgelegd met deze vrouw en haar dochter. C. heeft de verkrachtingen steeds ontkend.

Heeft u dit ook al gelezen?