Agressieve arrestant verwond medewerker politie Tilburg

Een politiemedewerker is zaterdag 4 juli op het cellencomplex aan de Ringbaan-West in Tilburg gewond geraakt doordat een arrestant agressief gedrag vertoonde.

Een arrestant moet zaterdag 4 juni na een gesprek met zijn advocaat terug naar zijn cel. Wanneer twee politiemedewerkers bij de gesprekskamer aankomen, horen ze de arrestant schreeuwen. Ze openen de deur en zien dat hij boos is. Als een van de twee medewerkers richting de arrestant stapt, neemt hij direct een vechtershouding aan en maakt hij slaande bewegingen. Pas als de collega kenbaar maakt dat er pepperspray wordt toegepast als hij niet rustig wordt, neemt zijn agressieve houding af. Hierop is de arrestant terug naar zijn cel gebracht.

Omdat de politiemedewerker klachten overhield naar aanleiding van dit incident is besloten langs de eerste hulp van het ziekenhuis te gaan. Daar bleek dat de medeweker voorlopig in het gips zit.

Geweld tegen politiemensen

Geweld tegen politiemensen tijdens en buiten werktijd is onacceptabel en elk incident is er één te veel. Over die grens gaan, accepteren wij niet. Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig (communicatie)beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners. De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. Collega’s die te maken krijgen met geweld kunnen rekenen op maximale ondersteuning vanuit de organisatie. Politiemensen werken de-escalerend als het kan. Maar als het moet stappen we naar voren en gaan we de confrontatie niet uit de weg; voor de veiligheid van hulpverleners en burgers.

Loading