Share

Afperser Ahold Delhaize krijgt 2 jaar cel

HAARLEM – De 23-jarige Sammy G. uit Liessel is door de Meervoudige Kamer van de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot een celstraf van 2 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk. G. heeft in de periode tussen 1 november 2016 en 9 januari 2017 geprobeerd Ahold Delhaize af te persen voor een bedrag van € 377.777,-. 

G. dreigde Ahold Delhaize via een e-mail dat hij producten van Ahold Delhaize zou gaan vergiftigen met 2,4-Dinitrophenol. Als bewijs dat hij over dit gif beschikte  onder de naam ‘Nonkel’ pakketjes laten opsturen (na bestelling op dark web) naar het Ahold-hoofdkantoor (Zaandam) en filialen in Haarlem, Groningen en Den Haag (pakketjes zouden nooit zijn aangekomen dan wel zijn onderschept)

G. vertelde op de zitting van 7 februari dat werd bedreigd en bepaalde handelingen moest doen, maar dat hij niets met de afpersing van Ahold Delhaize te maken heeft gehad, iets dat door de rechtbank als ongeloofwaardig werd bestempeld.

Vals geld en oplichting

Behalve afpersing werd G. ook verdacht van het vervaardigen van vals geld, G. bekende tijdens de zitting dat hij via het ‘Darkweb’ op zoek was naar templates voor het maken van Euro’s en dollars en ponden. G. heeft hier voor zelfs een handleiding geschreven die via het Darkweb gedownload kon worden. Tijdens de zitting van 7 februari bleek G. ook dat hij bij Apple probeerde een laptop van een ander in handen te krijgen door via het Apple account en de creditcard van deze persoon Apple te vragen deze laptop aan hem te geven.

De officier van justitie eiste in haar requisitoir een celstraf van  4 jaar waarvan 1 voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar, de rechtbank week van de eis af, vanwege het blanco strafblad van G. en veroordeelde G. tot een celstraf van 2 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar.

Heeft u dit ook al gelezen?