Afgewezen minnaar bestraft voor belaging en stalking sekswerker

Een vrouw uit Velsen kreeg een paar maanden geleden een vreemd bericht van een uitvaartonderneming. Het ging over een doodskist die ze voor haar overleden dochter zou hebben besteld. Haar dochter was echter springlevend. Dit was een van de vele vervelende situaties die ze tussen 22 oktober 2022 en 18 maart 2023 meemaakte. De boosdoener was de 33-jarige A.P. Uit Anna-Paulowna. Hij stuurde de vrouw en haar partner talloze dreigende berichten. Ook bestelde hij onder haar naam producten, en reageerde hij met haar naam en contactgegevens op advertenties op sekssites. Hij gebruikte hiervoor ook de gegevens van haar minderjarige dochter, die geregeld te maken kreeg met mannen aan de deur die seksueel contact verwachtten. Maandag moest hij, na 51 dagen voorarrest, in de Alkmaarse rechtbank verschijnen.

Sekswerker

De vrouw was werkzaam als sekswerker, en P. maakte geregeld gebruik van haar diensten. Toen zij in oktober 2022 het contact met hem verbrak, begon de man met het bedreigen en belagen van de vrouw en haar familie. De belaging werd zo erg, dat de dochter van het slachtoffer tijdelijk bij haar vader moest gaan wonen. Volgens P. ligt de schuld echter bij het slachtoffer zelf. Hij beschuldigt haar van bedreiging en afpersing, nog voordat hij er zelf mee begon. Hij heeft hier aangifte van gedaan, maar het onderzoek is tot nu toe niet succesvol gebleken. Zijn advocaat bepleitte dan ook dat er meer onderzoek nodig is naar het aandeel van het slachtoffer, voordat P. zou worden veroordeeld.

Volgens de officier van justitie verandert dit niets aan de straf. De feiten moeten volgens hem bestraft worden, ongeacht wie ermee begon. Hij eiste 90 dagen gevangenisstraf, waarvan 34 dagen voorwaardelijk. Met aftrek van zijn voorarrest betekent het dat hij geen onvoorwaardelijke straf meer krijgt. Ook vroeg hij om de vordering van het slachtoffer, in totaal ruim 2800 euro, ontvankelijk te verklaren.

Celstraf

De rechter kon niet over haar hart verkrijgen om P. er met een lichte straf van af te laten komen. Ze veroordeelde de man tot 57 dagen onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Daarbovenop krijgt hij twee maanden voorwaardelijk, met 2 jaar proeftijd. Hij krijgt daarnaast 100 uur werkstraf. Hij mag geen contact meer zoeken met het slachtoffer en haar familie, en een straal van 5 kilometer rondom haar huis is voor de komende twee jaar verboden terrein voor P. Wel moet hij haar de schadeclaim volledig betalen.

“Ik heb mijn les geleerd,” verklaarde P. “Ik wil vanaf nu nooit meer in aanraking komen met justitie en betaalde seks.” De rechter wees hem erop dat betaalde seks hem niet in deze situatie had gebracht, maar zijn buitenproportionele reactie op de afwijzing. 

Loading

Geef een reactie