Share

Advocaat eist vrijspraak chauffeur na dodelijk ongeval, verkeerslichten werkten niet goed.

ALKMAAR – 50 jaar vrachtwagenchauffeur, jaarlijks 150.000 kilometer rijden en dan toch in een onbewaakt ogenblik niet goed opletten, verkeerslichten met elkaar verwarren en daardoor een noodlottig dodelijk ongeval veroorzaken.  In het  kort hoe het ongeval van 21 oktober 2016 heeft kunnen gebeuren waarbij Ron van Zwol, de man achter zwemschool Schermer, bij om het leven kwam.

Van Zwol werd vol in de flank geraakt toen hij op de bewuste 21 oktober 2016 met zijn auto over het kruispunt Markerwaardweg en de Provincialeweg reed, door de klap brak van Zwol zijn nek.

De 69-jarige Albert Z. uit Alkmaar hield vol dat hem niets te verwijten was omdat hij groen licht had en niet door rood was gereden. Reconstructie wees echter anders uit, het groene licht was voor rechtsaf en niet voor rechtdoor.

De officier van justitie vond het overduidelijk bewezen dat Z. door rood was gereden en daardoor schuldig is aan het veroorzaken van een dodelijk ongeval en eiste 1 jaar rijontzegging met de maximale taakstraf van 240 uur.

De advocaat van Z. ging hier niet mee akkoord en gaf de verwarrende situatie van de verkeerslichten ter plaatse de schuld en wees erop dat vrijwel direct na het ongeval dit ook is aangepast, en eiste vrijspraak voor zijn cliënt.

Heeft u dit ook al gelezen?