Share

Aanhouding 51-jarige belastingadviseur uit Wassenaar wegens faillissements- en belastingfraude

De FIOD heeft een 51-jarige man uit Wassenaar aangehouden. Dit gebeurde in een strafrechtelijk onderzoek naar faillissementsfraude en belastingfraude. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

De aangehouden verdachte is bestuurder en aandeelhouder van een vennootschap waarin een belastingadviespraktijk in Den Haag was ondergebracht. Voor deze vennootschap is over een aantal jaren onder meer de verschuldigde omzetbelasting niet aangegeven en afgedragen.

Nadat de belastingschuld van de vennootschap was opgelopen tot enkele miljoenen euro’s, zijn het klanten- en personeelsbestand overgeheveld naar twee andere vennootschappen. Hierdoor zijn de verhaalsmogelijkheden op de oude vennootschap nihil geworden. Dit levert een vermoeden op van faillissementsfraude.

Fraude ondermijnt

Handel berust in belangrijke mate op vertrouwen. Faillissementsfraude ondermijnt het vertrouwen in het handelsverkeer, verstoort de concurrentieverhoudingen en brengt de maatschappij schade toe. Om te zorgen dat burgers en bedrijven vertrouwen kunnen hebben in het handelsverkeer is de aanpak van faillissementsfraude van groot belang.

Daarnaast moet de Belastingdienst erop kunnen vertrouwen dat burgers en bedrijven juiste belastingaangiften doen. Fraude met belastingafdrachten werkt concurrentievervalsend voor bedrijven die wel netjes aan hun betalingsverplichtingen voldoen en het brengt de maatschappij schade toe.

Heeft u dit ook al gelezen?