8 maanden cel directeur basisschool/raadslid Alphen aan de Rijn voor misbruik minderjarig meisje(13)

DEN HAAG – De 34-jarige Khalid.T.  is in hoger beroep door het gerechtshof in Den Haag veroordeeld tot een celstraf van 8 maanden met aftrek van voorarrest en het betalen van een schadevergoeding aan een 13-jarig meisje die hij heeft misbruikt en aan de ouderlijke macht heeft ontrokken.

Khalid T. ging in hoger beroep omdat zijn naam in de media bekend was geworden en daarvan gaf hij het Openbaar Ministerie de schuld. Het Gerechtshof wees dit af omdat volgens het Gerechtshof er geen enig vormverzuim door het Openbaar Ministerie is gedaan. Toen de naam van Khalid T. in de media bekend werd gemaakt werd hij uit zijn partij(PvdA) gezet, voor wie hij als raadslid in de gemeenteraad van Gouda zat, en als directeur van de school in Alphen aan de Rijn waar hij werkzaam was ontslagen.

Ernstige misbruik minderjarig meisje

Khalid T.. heeft van 15 op 16 augustus 2017 een 13-jarig meisje ernstig misbruikt en verkracht, iets dat het gerechtshof overtuigd vind bewezen. Khalid T. heeft het meisje via een website naar een hotel weten te praten waar hij seks met haar heeft gehad, het was Khalid T. zijn bedoeling om met het meisje een vaste seksuele relatie te beginnen waar zij dan 900 euro per maand voor zou krijgen, Khalid T. heeft dit toegegeven tijdens de inhoudelijke zitting.

Het misbruik kwam aan het licht toen het meisje een paar dagen na het gebeuren aan haar moeder vroeg of je een SOA kon krijgen van orale seks, en gaf toen ook toe dat zij dacht dat ze misschien wel zwanger kon zijn omdat ze een paar dagen daarvoor onbeschermde seks met Khalid T. had gehad.

Het meisje heeft nog een morning-afterpil aangeschaft bij het Kruidvat, zij betaalde dit van het geld dat zij van Khalid T. had gekregen om deze pil aan te schaffen. Een medewerkster van het Kruidvat ondersteunde haar verklaring.

Advocaat wilde vrijspraak

De advocaat van Khalid T. vroeg in haar pleidooi om vrijspraak van haar cliënt, omdat hij via een contactadvertentie op een sekswebsite had gereageerd waarin het meisje schreef dat ze 21 jaar was en haar voorkomen niet als een 13-jarig meisje is. Dit verweer werd door het gerechtshof ter zijde geschoven.

Het gerechtshof zegt in haar onderbouwing van de straf dat Khalid T. ten tijde van met misdrijf 32 jaar was en het meisje 13 jaar, “meisjes van 13 jaar verdienen een grote mate van bescherming, ook als zij zich via een website aanbieden,” aldus het gerechtshof.

Khalid T. heeft door zijn handelen het fysieke en psychische welzijn van het meisje dusdanig beschadigd door zijn eigen seksuele bevrediging boven haar welzijn te stellen. Dat het gebeuren een diepe litteken in het gezin van het meisje heeft achtergelaten bleek wel uit de slachtofferverklaring voorgelezen door haar vader.

Het gerechtshof kwam dan ook tot een straf van 8 maanden met aftrek van voorarrest en het betalen van 1.500 euro schadevergoeding vermeerderd met de wettelijke rente, met oplegging van de schadevergoedingsmaatregel.

Loading